Auto financieren: wat zijn de opties?

Taxatie Peugeot
Gratis online taxatie
OF
man

Auto financieren: wat zijn de opties?De zoektocht naar een nieuwe auto begint vaak met vraag welke auto u graag zou rijden. Een nieuwe versie van uw huidige auto, of toch die upgrade naar een grotere auto? Of is het misschien zelfs uw eerste auto?
 
Uiteindelijk komt in ieder geval de vraag naar voren: hoe kan ik mijn auto financieren? We leggen de verschillende financieringsmogelijkheden uit, met daarbij de voor- en nadelen.
 
woman

Financieringsvormen voor uw autoZoals gezegd zijn er verschillende opties. Welke manier van autofinanciering het beste is, hangt van uw persoonlijke situatie af.

1. Eigen vermogen
De meest voordelige manier om een auto te financieren is met uw eigen spaargeld. De auto is dan meteen helemaal van u en u betaalt geen rente over geleend geld. Bovendien profiteert u bij het kopen van een nieuwe auto weer van de inruilwaarde. Het nadeel? Het kan wel even duren voor u de auto kunt kopen, als u nog moet beginnen met sparen.

2. Persoonlijke lening bij de bank
Veel mensen sluiten een persoonlijke lening af bij de bank om hun auto te financieren. Ook bij deze financieringsvorm is de auto direct uw eigendom. U spreekt met de bank af in hoeveel termijnen u de lening aflost.
Bent u van plan om binnenkort een huis te gaan kopen? Hou er dan rekening mee dat de lening voor uw auto invloed heeft op de maximale hoogte van uw hypotheek.

3. Financieren via de garage of dealer
Koopt u de auto bij een garage of dealer? Dan biedt die u ook vaak mogelijkheden om de auto te financieren. Meestal koopt u de auto dan op afbetaling. De auto is dan aan het einde van de looptijd van de lening van u.
Zowel de rente als de looptijd van de lening via de garage of dealer pakken soms hoger uit dan wanneer u een lening afsluit bij de bank. Overweegt u deze financieringsvorm? Vergelijk deze dan goed met de mogelijkheden die uw bank u biedt.

4. Private lease
Een auto leasen is allang niet meer alleen voor zakelijke auto’s. Ook als particulier kunt u een auto leasen. We spreken dan van private lease. Ook bij deze financieringsvorm kunt u op korte termijn in een nieuwe auto rijden.
Wat voor veel leaserijders ook een belangrijk voordeel is: bij het maandbedrag zijn ook kosten als onderhoud en verzekering inbegrepen. Een nadeel is dat de auto niet uw eigendom is, ook niet aan het einde van de looptijd.
GEMOEDSRUST

GEMOEDSRUST

  • Geen onverwachte verrassingen
  • Kosteloze en vrijblijvende waardebepaling
  • Gebaseerd op huidige marktprijzen

SNELHEID

SNELHEID

  • Uw online taxatie binnen enkele klikken
  • Kies uw eigen Peugeot-dealer
  • Telefonisch contact met onze klantenservice en uw dealer

ZEKERHEID

ZEKERHEID

  • Contact met uw eigen Peugeot-dealer
  • Verkoop van uw huidige auto wordt netjes afgehandeld
  • Hulp bij al uw vragen of onzekerheden

Schat nu de waarde van uw auto !