Wat kost een auto per maand

Taxatie Peugeot
Gratis online taxatie
OF
108 GT Line

Wat kost een auto per maandEen auto is voor de meeste  mensen een van de grootste aankopen die ze doen. Logisch dus dat veel mensen ook wat vooronderzoek doen voor ze tot die aankoop overgaan. Bijvoorbeeld over de vraag: wat kost een auto per maand?
 
Het is verstandig om deze kosten goed in kaart te brengen. Want naast de aankoopprijs is het ook belangrijk om te berekenen welke maandlasten binnen uw budget passen. Het exacte kostenplaatje verschilt natuurlijk per auto, maar dit zijn de onderdelen waar u op moet letten.
Peugeot 308

Kosten voor de autoverzekeringEen autoverzekering is verplicht als u met uw auto de weg op gaat. U kunt kiezen uit drie soorten dekkingen:
 1. WA: dekt de schade die u met uw auto toebrengt aan anderen
 2. WA+: dekt daarnaast o.a. ook diefstal en brandschade
 3. Allrisk: vergoedt ook schade aan uw eigen auto bij een aanrijding
De WA-verzekering is de goedkoopste variant, voor de allrisk verzekering betaalt u het meest. Veel automobilisten koppelen bovendien nog een dekking voor pechhulp aan hun autoverzekering.

Motorrijtuigenbelasting
Iedereen met een auto betaalt motorrijtuigenbelasting. Welk bedrag u betaalt, hangt af van het type auto, het gewicht, de leeftijd en op welke brandstof deze rijdt. Voor zuinige, milieuvriendelijke auto’s betaalt u minder belasting dan voor oudere modellen die veel brandstof verbruiken.

Kosten voor onderhoud
Auto’s moeten periodiek gekeurd worden. Dit is de APK, oftewel de Algemene Periodieke Keuring. Soms zijn er reparaties nodig om uw auto door de keuring te laten komen. Veel autobezitters combineren de APK ook met een onderhoudsbeurt.

Brandstof- en parkeerkosten
De meeste dagelijkse kosten bestaan voor automobilisten uit tanken en parkeerkaartjes. Daarbij maakt het bijvoorbeeld verschil of je op diesel of benzine rijdt. Diesel is aan de pomp goedkoper, maar betekent ook dat je meer motorrijtuigenbelasting betaalt. Parkeertarieven kunnen daarnaast per stad of dorp flink verschillen.

Zakelijke autokosten
Rijdt u (deels) zakelijk in uw auto? Dan wordt het plaatje nog wat complexer. Bijvoorbeeld omdat u de auto leaset, of omdat u zakelijke kilometers in uw privéauto rijdt. Ook krijgt u dan met bijtelling te maken.
Zoals u ziet, zijn er nogal wat punten om rekening mee te houden bij het bepalen wat een auto per maand kost. Vul deze zo nauwkeurig mogelijk in voor uw eigen situatie, dan heeft u een goed beeld van uw persoonlijke kostenplaatje.
 
GEMOEDSRUST

GEMOEDSRUST

 • Geen onverwachte verrassingen
 • Kosteloze en vrijblijvende waardebepaling
 • Gebaseerd op huidige marktprijzen

SNELHEID

SNELHEID

 • Uw online taxatie binnen enkele klikken
 • Kies uw eigen Peugeot-dealer
 • Telefonisch contact met onze klantenservice en uw dealer

ZEKERHEID

ZEKERHEID

 • Contact met uw eigen Peugeot-dealer
 • Verkoop van uw huidige auto wordt netjes afgehandeld
 • Hulp bij al uw vragen of onzekerheden

Schat nu de waarde van uw auto !