Handelswaarde van uw auto berekenen

Gratis online taxatie
OF
Peugeot 508 SW

Handelswaarde van uw auto berekenenBent u van plan om uw auto te verkopen? Dan wilt u hier natuurlijk de best mogelijke prijs voor ontvangen. Het is dan ook belangrijk dat u weet wat uw auto waard is. Op de automarkt kennen we verschillende soorten waardes.
 
U kunt bijvoorbeeld de handelswaarde van uw auto berekenen, of u kunt kijken naar de marktwaarde. Dit is namelijk niet hetzelfde. Daarom bespreken we hier de verschillende soorten waardes. Zo weet u precies waar u op moet letten bij de verkoop van uw auto.
 
Peugeot sterering wheel

Verschillende waardes van uw auto berekenenHandelswaarde van een auto
Dit is de waarde van een auto wanneer u deze aan een garage of autodealer verkoopt. Dit is niet hetzelfde als de marktwaarde. De dealer koopt uw auto namelijk met het doel deze zelf weer te verkopen. Hij zal er zelf ook aan willen verdienen, dus de handelswaarde van een auto is altijd lager dan de marktwaarde.
Marktwaarde van een auto
Dit is de waarde die de auto vertegenwoordigt op de markt. Bijvoorbeeld als u deze rechtstreeks verkoopt aan een andere particulier. U kunt de marktwaarde van de auto o.a. bepalen door te onderzoeken voor welke prijs vergelijkbare auto’s te koop zijn. Advertentiesites waar auto’s te koop worden aangeboden zijn hiervoor een goed startpunt.
Inruilwaarde van een auto
Deze komt vaak overeen met de handelswaarde van een auto. Maar als u een nieuwe auto koopt, kan diezelfde dealer u nog wel eens een gunstigere prijs voor uw oude auto bieden. Het is daarom slim om vooraf de handelswaarde van uw auto te berekenen. Dat geeft u een goed uitgangspunt voor de onderhandeling.
De dagwaarde van een auto
Tot slot kennen we nog de dagwaarde van een auto. Deze is vooral belangrijk bij verzekeringszaken. Bij het vaststellen van schade kijkt de verzekeraar naar de dagwaarde. Deze is weer bepalend voor de vergoeding die u ontvangt.
GEMOEDSRUST

GEMOEDSRUST

  • Geen onverwachte verrassingen
  • Kosteloze en vrijblijvende waardebepaling
  • Gebaseerd op huidige marktprijzen

SNELHEID

SNELHEID

  • Uw online taxatie binnen enkele klikken
  • Kies uw eigen Peugeot-dealer
  • Telefonisch contact met onze klantenservice en uw dealer

ZEKERHEID

ZEKERHEID

  • Contact met uw eigen Peugeot-dealer
  • Verkoop van uw huidige auto wordt netjes afgehandeld
  • Hulp bij al uw vragen of onzekerheden

Schat nu de waarde van uw auto !