Huurkoop of een auto op afbetaling?

Gratis online taxatie
OF
Peugeot

Huurkoop of een auto op afbetaling?Wanneer u een nieuwe auto wilt aanschaffen zonder eigen geld in te leggen zijn er twee opties: huurkoop of een auto op afbetaling. Wat de beste optie is, hangt af van uw eigen situatie en wensen. Daarom leggen we beide opties verder uit.

Huurkoop van een auto
Bij huurkoop van een auto leent u het aankoopbedrag. Dit betaalt u vervolgens in termijnen terug. U bent pas eigenaar van de auto als u alle termijnen heeft afbetaald.
Het voordeel bij huurkoop van een auto is duidelijk: u rijdt op korte termijn in een nieuwe auto. Maar u moet ook rekening houden met een paar nadelen. Zo betaalt u rente over het geleende bedrag. Aan het einde van de rit bent dus duurder uit dan wanneer u de auto koopt met eigen geld.
Zoals gezegd bent u ook niet direct eigenaar van de auto. Die blijft het onderpand van de verkoper. Ook kan de verkoper de auto terugvorderen zolang u minder dan 75% van de totale som hebt terugbetaald. Dat kan niet zomaar, maar bijvoorbeeld wel als u een paar betaaltermijnen mist.

Auto op afbetaling
Een auto op afbetaling is vergelijkbaar met huurkoop. Ook hierbij leent u het geld voor een auto en betaalt u dit in termijnen terug. Het verschil is dat u bij het kopen van een auto op afbetaling direct eigenaar van de auto bent.
 
interior

Ook goed om te wetenBij zowel huurkoop als een auto op afbetaling zijn er nog een paar punten om rekening mee te houden:
 
Aanbetaling: bij beide financieringsvormen kan de geldverstrekker om een aanbetaling vragen. Wanneer dit niet hoeft is er vaak sprake van een hogere rente.
 
BKR: voordat u het geld kunt lenen wordt er een controle gedaan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie).
 
Hypotheek: als u een auto financiert via huurkoop of op afbetaling wordt u ook geregistreerd bij het BKR. Dit kan gevolgen hebben voor u hebben bij het afsluiten van een hypotheek.
 
GEMOEDSRUST

GEMOEDSRUST

  • Geen onverwachte verrassingen
  • Kosteloze en vrijblijvende waardebepaling
  • Gebaseerd op huidige marktprijzen

SNELHEID

SNELHEID

  • Uw online taxatie binnen enkele klikken
  • Kies uw eigen Peugeot-dealer
  • Telefonisch contact met onze klantenservice en uw dealer

ZEKERHEID

ZEKERHEID

  • Contact met uw eigen Peugeot-dealer
  • Verkoop van uw huidige auto wordt netjes afgehandeld
  • Hulp bij al uw vragen of onzekerheden

Schat nu de waarde van uw auto !