Een auto kopen of leasen?

Taxatie Peugeot
Gratis online taxatie
OF
Nieuwe Peugeot 208

Een auto kopen of leasen?Voor u een nieuwe auto koopt, denkt u na over de financiering. Gaat u de auto zelf aanschaffen met eigen geld, of is leasen misschien toch aantrekkelijker? Aan de hand van een paar vragen krijgt u inzicht over wat voor u een goede optie is.
 
Als u graag in een nieuwe auto rijdt, dan is een auto leasen het overwegen waard. Leasemaatschappijen kopen de auto’s voor scherpere prijzen in. Die prijs is soms voordeliger dan de prijs die u bij een dealer betaalt.
 
Ook is de waardevermindering van nieuwe auto’s hoog. Een nadeel waar u bij lease geen last van heeft. De auto is immers niet uw eigendom. Bij occasions speelt dit uiteraard veel minder. In die categorie is het vaak verstandiger om zelf de auto te kopen, al is het ook mogelijk om een occasion te leasen.
 
Peugeot

Hoelang wilt u in de auto rijden?Rijdt u na een paar jaar graag weer in een nieuwe auto? Dan is een auto leasen de ideale financieringsvorm. Voor een vast bedrag per maand rijdt u in een nieuwe auto. Na een paar jaar ruilt u deze weer in voor een nieuwer model.
Vindt u dit minder belangrijk? Dan haalt u de meeste waarde uit een auto door er zolang mogelijk in te blijven rijden. In dat geval is het logischer om de auto zelf te betalen.
 
Schadevrije jaren
Wanneer u al een autoverzekering heeft, heeft u schadevrije jaren opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de no-claimkorting op uw autoverzekering. Dit voordeel kan wegvallen als u van een eigen auto overstapt op een leaseauto.
Heeft u een hoge no-claimkorting op uw verzekering? Dan kan een auto leasen nadeliger uitpakken. Vraag dit dus goed na bij de leasemaatschappij. Heeft u juist weinig schadevrije jaren opgebouwd? Dan is leasen vaak juist aantrekkelijker dan zelf kopen.
Deze drie zaken geven u al een goed beeld van de beste optie. Twijfelt u toch nog? Dan is het verstandig om een aantal prijsopgaven op te vragen en deze met elkaar te vergelijken.
GEMOEDSRUST

GEMOEDSRUST

  • Geen onverwachte verrassingen
  • Kosteloze en vrijblijvende waardebepaling
  • Gebaseerd op huidige marktprijzen

SNELHEID

SNELHEID

  • Uw online taxatie binnen enkele klikken
  • Kies uw eigen Peugeot-dealer
  • Telefonisch contact met onze klantenservice en uw dealer

ZEKERHEID

ZEKERHEID

  • Contact met uw eigen Peugeot-dealer
  • Verkoop van uw huidige auto wordt netjes afgehandeld
  • Hulp bij al uw vragen of onzekerheden

Schat nu de waarde van uw auto !