Wat is mijn auto waard?

Taxatie Peugeot
Gratis online taxatie
OF
Peugeot 3008 SUV

Wat is mijn auto waard?Bent u van plan om uw auto te verkopen? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat deze waard is. Daarmee heeft u een betere onderhandelingspositie en weet u ook wat u kunt uitgeven aan een nieuwe auto.
 
Om te ontdekken wat uw auto waard is kunt u natuurlijk bij een garage of dealer langsgaan. Daarnaast zijn er tools waarmee u zelf online de waarde uitrekent. In beide gevallen is het goed om te weten wat precies de waarde van uw auto bepaalt.
 
 
Peugeot 108

Wat bepaalt de waarde van uw auto?1- Merk en model
Allereerst bepalen het merk en het model voor een groot deel wat uw auto waard is. Een Audi A6 van twee jaar oud levert nu eenmaal meer op dan een Volkswagen Polo die er al twintig jaar op heeft zitten.
2- Kilometerstand
Minstens zo belangrijk is de kilometerstand. Want als die Audi twee jaar lang zakelijk is gebruikt, staan er waarschijnlijk flink wat kilometers op de teller. Dat heeft vanzelfsprekend invloed op de waarde.
3- Onder de motorkap
Vervolgens is het tijd om te kijken hoe goed de auto er onder de motorkap er nog uitziet. Ziet het motorblok er nog netjes uit of lekt er olie uit de pakkingen? Ook onderdelen als de versnellingsbak, de remmen en het onderstel van de auto worden goed bekeken.
4- Carrosserie en plaatwerk
Hierbij gaat het vooral om de uiterlijke staat van de auto. Er wordt gekeken naar de lak, maar bijvoorbeeld ook naar de bumpers en spiegels. Hoe minder krasjes en beschadigingen de taxateur ontdekt, hoe hoger de waarde van uw auto.
5- Opties en accessoires
Is uw auto uitgerust met extra fabrieksopties en accessoires? Dan kunnen die een positieve invloed hebben op de autowaarde. Denk hierbij aan elektrische verstelbare stoelen, een navigatiesysteem, parkeerassistentie etc.
 
Online taxeren of door een taxateur?
Voor het verzekeren van bijvoorbeeld een oldtimer is het vaak verstandig om bij een erkende taxateur langs te gaan. Deze bekijkt de bovengenoemde punten dan uitvoerig en stelt een taxatierapport op.
Wil u gewoon snel weten wat de inruilwaarde of verkoopwaarde is? Dan is een online autotaxatie een goede manier om te ontdekken wat uw auto waard is. Op basis van enkele basisgegevens en de kilometerstand krijgt u snel een schatting van de waarde van uw auto.
 
GEMOEDSRUST

GEMOEDSRUST

  • Geen onverwachte verrassingen
  • Kosteloze en vrijblijvende waardebepaling
  • Gebaseerd op huidige marktprijzen

SNELHEID

SNELHEID

  • Uw online taxatie binnen enkele klikken
  • Kies uw eigen Peugeot-dealer
  • Telefonisch contact met onze klantenservice en uw dealer

ZEKERHEID

ZEKERHEID

  • Contact met uw eigen Peugeot-dealer
  • Verkoop van uw huidige auto wordt netjes afgehandeld
  • Hulp bij al uw vragen of onzekerheden

Schat nu de waarde van uw auto !