Wat kost een autotaxatie?

Taxatie Peugeot
Gratis online taxatie
OF
Peugeot 3008 SUV

Wat kost een autotaxatie?Een autotaxatie kunt u gratis uit laten voeren. Maar er zijn ook taxaties waar kosten aan zijn verbonden. Op deze pagina leggen we uit wat het verschil is tussen deze taxaties. Ook leest u in welke situatie een gratis autotaxatie genoeg en wanneer u een betaalde taxatie nodig heeft.
Uw auto kosteloos laten taxeren kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door uw auto online te laten taxeren. U voert dan eerst enkele gegevens in. Hierna krijgt u een globale schatting van de waarde van uw auto.
Ook kunt u bij veel garages terecht voor een gratis autotaxatie. Vaak gebeurt dit in combinatie met het kopen van een nieuwe auto. Om de inruilwaarde van uw auto te bepalen zorgt de dealer dan voor een autotaxatie.
 
Peugeot 208

Autotaxatie met kostenDe taxatie van een auto is meestal gratis, maar niet altijd. Vaak gaat het dan om de waardebepaling van uw auto voor de verzekering. Dit is eigenlijk alleen van toepassing bij bijzondere auto’s. Denk bijvoorbeeld aan oldtimers, getunede auto’s en collector’s items.
De verzekeraar vindt het belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk de waarde van uw auto te weten voor hij deze verzekert. Maar ook voor u als eigenaar is dit belangrijk. Zo weet u zeker dat uw auto voor het juiste bedrag verzekerd is.
De kosten voor een autotaxatie kunnen per taxateur verschillen. Gemiddeld liggen de prijzen hiervoor tussen de € 100 en € 200. Meestal betaalt u meer wanneer de taxateur bij u op locatie komt.
Ook zijn taxaties voor auto’s in het hoge prijssegment vaak duurder. Dat geldt ook voor zeer zeldzame oldtimers, simpelweg omdat deze taxaties vaak ook meer tijd kosten. Hou er ook rekening mee dat u na een aantal jaren weer een nieuw taxatierapport moet laten opstellen.
Bent u op zoek naar een nieuwe auto en wilt u weten wat uw huidige auto nog oplevert? Dan geeft een gratis online taxatie u een goed beeld van de waarde van uw auto.
 
GEMOEDSRUST

GEMOEDSRUST

  • Geen onverwachte verrassingen
  • Kosteloze en vrijblijvende waardebepaling
  • Gebaseerd op huidige marktprijzen

SNELHEID

SNELHEID

  • Uw online taxatie binnen enkele klikken
  • Kies uw eigen Peugeot-dealer
  • Telefonisch contact met onze klantenservice en uw dealer

ZEKERHEID

ZEKERHEID

  • Contact met uw eigen Peugeot-dealer
  • Verkoop van uw huidige auto wordt netjes afgehandeld
  • Hulp bij al uw vragen of onzekerheden

Schat nu de waarde van uw auto !