Uw auto zakelijk of privé leasen

Taxatie Peugeot
Gratis online taxatie
OF
Peugeot steering wheel

Uw auto zakelijk of privé leasenU bent ondernemer en het is tijd voor een nieuwe auto. De financieringsvorm heeft u al gekozen, u gaat leasen. De vraag is nu alleen nog: gaat u de auto zakelijk of privé leasen? De informatie op deze pagina helpt u om de beste keuze voor uw situatie te maken.
 
Overeenkomsten zakelijk en privé leasen
Op een aantal punten is er geen verschil tussen het zakelijk en privé leasen van een auto. Zo betaalt u bij beide vormen een vast bedrag per maand. Naast het gebruik van de auto valt daar nog een aantal extra diensten onder.
Zo zijn de wegenbelasting, het onderhoud en de verzekering van de auto bij dit bedrag inbegrepen. Pechhulp en eventueel vervangend vervoer maken vaak ook onderdeel uit van het pakket. Hetzelfde geldt voor het vervangen van de banden wanneer dit nodig is.
Ook zult u in beide gevallen een sluitende rittenadministratie moeten bijhouden. Bij private lease om de zakelijke kilometers te kunnen declareren. Bij zakelijke lease juist om de privékilometers voor de bijtelling vast te leggen.
 
 
Peugeot zoom

De belangrijkste verschillenEen van de belangrijkste verschillen tussen zakelijk en privé leasen is de bijtelling. Als zakelijk leaserijder betaalt u bijtelling over de kilometers die u privé rijdt in uw zakelijke auto. Als u minder dan 500 km per jaar privé rijdt, hoeft u deze niet te betalen.
Verder kunt u bij zakelijke lease alle kosten opvoeren als zakelijke kosten. Bij private lease kunt u alleen de kilometers opvoeren die u rijdt voor zakelijke ritten. Hierover kunt u een vergoeding van € 0,19 per kilometer aan uzelf uitkeren.
 
Dus: zakelijk of privé leasen?
Zoals u ziet maakt deze keuze voor de service die u van de leasemaatschappij krijgt niet uit. Het is vooral een fiscale en administratieve keuze. Rijdt u meer zakelijk dan privé in de auto? Dan is zakelijke lease vaak de meest logische keuze. Zou u in dat geval toch privé leasen, dan kan de fiscus de auto namelijk alsnog als bedrijfsauto zien.
Daarnaast wordt private lease ook gezien als een persoonlijke betalingsverplichting. Dat betekent dat deze invloed heeft op de maximale hoogte van een hypotheek. Bij zakelijke lease is dit niet het geval.
 
GEMOEDSRUST

GEMOEDSRUST

  • Geen onverwachte verrassingen
  • Kosteloze en vrijblijvende waardebepaling
  • Gebaseerd op huidige marktprijzen

SNELHEID

SNELHEID

  • Uw online taxatie binnen enkele klikken
  • Kies uw eigen Peugeot-dealer
  • Telefonisch contact met onze klantenservice en uw dealer

ZEKERHEID

ZEKERHEID

  • Contact met uw eigen Peugeot-dealer
  • Verkoop van uw huidige auto wordt netjes afgehandeld
  • Hulp bij al uw vragen of onzekerheden

Schat nu de waarde van uw auto !